een veilig thuis

Vaste bewoners
als adoptie geen optie is…

is er de sanctuary

 

Bijna de helft van de honden op de Sanctuary is moeilijk adopteerbaar en velen doe je er helemaal geen plezier mee… die voelen zich het fijnst tussen hun soortgenoten en zonder al te veel bemoeienis van mensen. Juist voor deze honden is de Sanctuary opgericht, omdat ook zij een veilig thuis verdienen.  

Rugzak | Veel honden die wij op straat treffen, zeker als ze niet heel klein zijn, hebben al een rugzakje… dat kan variëren van het missen van socialisatie in de eerste fase van hun leven tot een traumatische gebeurtenis. Net als bij mensen, kan de ene hond zijn trauma overwinnen, maar bij de ander is de schade te groot.

Handicap | Naast honden met een rugzakje hebben we ook diverse honden met een handicap. Zij worden vaak niet  ‘gekozen’ omdat ze wat meer zorg nodig hebben en/of er minder perfect uit zien dan soortgenootjes. Uiteraard moet men goed nadenken over de adoptie van een gehandicapt hondje vanwege eventuele extra zorg en dierenartskosten. 

Hoe het ook zij, voor deze hondjes wil Stichting DOG een veilig thuis zijn. Een plek tussen soortgenootjes waar ze zichzelf kunnen zijn en er (bijna) niets moet.  

Maak kennis met onze ‘vaste bewoners’ en lees hun verhaal door op de foto te klikken.