van idee, naar plan en de bouw

DOG Sanctuary
De eerste op Curacao

DOG Sanctuary

“In 2016 had ik meer dan 80 honden thuis en het plan om een sanctuary te gaan beginnen ging steeds vaker door mijn hoofd. De juiste plek vinden was niet makkelijk. Was het groot genoeg dan was het te duur, was het goedkoper dan was het te klein of niet echt een plek om een DOG sanctuary te neer te zetten. Tot ik op Rio Magdalena 79 stond. Een klein huisje met een nog kleiner appartementje maar 5000m2 huurgrond erom. In gedachte zag ik het voor me! Dit was de plek. Ik ben een plan gaan schrijven en de eerste ‘bouwtekening’ was op een bruine papieren boodschappenzak met een stift die toevallig in mijn auto lag. De verblijven van de hondjes werden containers, het appartementje het nieuwe puppy paradise en het veld een plek om te  rennen en te spelen. 

Een simpel plaatje, maar als ik toen wist wat er daarna allemaal zou komen…  dat was  even wat anders dan een simpel plaatje. De plannen moesten goedgekeurd worden en er moest geld komen. Ik had al eerder Sabine Halabi-Perret Gentil ontmoet die helemaal zin had om een crowdfunding te organiseren voor een echt serieus project. En samen gingen we aan de slag. Rose Boeve en Claudia Sanches hebben het team versterkt en samen met meer vrijwilligers hebben we van oktober tot december 2017 keihard gewerkt; kerstmarkten afgelopen, sponsors benaderd en onze plannen bekend gemaakt. Omdat een crowdfundingsite moeilijk was op Curaçao hebben we van onze eigen site een crowdfunding site gemaakt, ook weer met hulp van fantastische bedrijven. Klik hier voor het crowdfund filmpje:  https://www.youtube.com/watch?v=9ACvQ25DtVA 

van dromen en schetsen naar

bouwen en sjouwen!

Het enthousiasme van de mensen, de steun van iedereen, de helpende handen van de bedrijven, het was overweldigend. Iedereen vond het een top plan!  En toen Wout Tieleman van Kunuku Aquaresort aanbood om het te bouwen, konden we ons geluk niet op. In januari 2018 hadden we het beginbedrag bij elkaar en Wout stond klaar, maar de plannen waren nog niet goed gekeurd. Dat was een lange wacht… maar in juni 2018 kregen we een ok. Meteen de dag daarna zijn ze begonnen met de omheining. De containers werden geplaatst, de tussen hekken, daken op de containers, wateraansluitingen, deepwell etc., alles ging in een sneltreinvaart.

Kleine zes weken later stond de basis er. We hebben met vrijwilligers nog wat puntjes op de i gezet, en toen kwam de verhuizing in juli 2018. Bijna 100 honden moesten verhuisd. Dat was een hele klus en samen met Meyer transport en heel veel vrijwilligers zijn de hondjes verhuisd.

In oktober 2018 kregen we nog 3 containers extra, bij de puppy’s en bij de oudjes en een opslagplek. En daarna begon het wennen, aanpassen en vooral genieten van een prachtige plek. Wat zijn we trots op wat we neergezet hebben, en wat hebben we veel mensen te bedanken. Door de geweldige steun van zovelen is dit een fantastisch project geworden. Zelfs onze minister president heeft ons vereerd met een bezoekje.

 

Vrijwilliger worden?

Op de Sanctuary zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers… van een ochtendje knuffelen met de hondjes, tot poepscheppen, voeren en schoonmaken. We kunnen alle hulp gebruiken. Heb je interesse, mail ons graag.