Guusje

Met een triest filmpje op Facebook begon onze band met ‘Guusje’… er werd gevraagd om hulp voor een jong hondje met een wond aan haar pootje.

Ik heb een PM gestuurd dat als ze haar zouden vangen, ik graag wilde helpen. En een half uurtje later werd er gebeld; ze hadden Guusje te pakken, maar het zag er niet best uit… Dus, meteen met haar naar de dierenarts! Ze zat onder de teken, luizen, vlooien en ze had natuurlijk karpattenziekte, zoals zoveel straathonden op Curacao. Maar het ergste was haar pootje… de poot was heel erg dik, de botjes staken eruit en de maden zaten al in de wond… bbrrr. Dus met pijnstiller en twee soorten antibiotica naar huis. Eerst aansterken en de ontsteking remmen. Daarna zou de dierenarts haar pootje moeten amputeren. De schade was al te groot.

De operatie heeft ze goed doorstaan, revalideren kost altijd tijd en geduld, maar met een jong hondje zijn de kansen altijd goed. Dus die kans hebben we Guusje graag gegeven. Intussen is ze een vaste bewoner op de sanctuary. Ze is niet echt een ‘mensenhond’, dus ze mag lekker rondhobbelen op de sanctuary. Ze is een rustige, maar blije hond.