Wowo

‘Wowo‘ betekent ‘oog’ in Papiamentu (de lokale taal op Curacao). De naam is niet toevallig gekozen…

Toen ik in juni 2019 Sandra zou gaan helpen om een nestje puppy’s uit de knoek te redden (de Disneypups), reed ik over de weg naar Bullenbaai. Ineens schoot er een klein hondje/pup voor de auto en bleef voor mij uitrennen… wel 110 meter en schoot toen de knoek in. Ik ben gestopt maar verwachte dat het hondje ver de knoek ingerend zou zijn. Dat bleek niet waar, ze lag vlak bij de rand van de weg onder wat struiken. Op mijn knieën en kletsend ben ik naar haar toe gekroppen en ze begon zo waar te kwispelen. Ik heb haar op getild en in de auto gezet (in een bench, want ik had er 3 mee voor de puppy’s). Ik zag meteen dat haar oogje niet goed was… Bij de dierenarts hebben we besloten haar eerst te laten aansterken en medicijnen voor haar oogje te geven.

Wowo was eerst wat schuw maar dat duurde niet lang. Ze was al gauw een vrolijke speelse pup. Wel wat angstig als er onverwachte dingen gebeurden, maar oh wat een brok blijheid.

Begin sept 2019 is Wowo geopereerd aan haar oogje. Dat was toch de beste optie. De restjes zijn eruitgehaald en het oogje is dicht gemaakt. Het herstel ging gelukkig vlot bij deze ‘dappere dodo’. Haar manke pootje bleek na het maken van foto’s gebroken en de twee delen zijn naast elkaar weer aan elkaar gegroeid. Dat zal behoorlijk pijnlijk geweest zijn… Ze zal dus altijd mank blijven, maar het hindert haar nu helemaal niet gelukkig.  

Wowo heeft zich prima vermaakt op de DOG Sanctuary en speelde er volop op los. Dat het een hondje met gevoel voor humor is zie je wel aan dit filmpje van ‘Wowo and the box’. 

We zijn heel blij dat Wowo een heel lief nieuw baasje heeft gevonden in Nederlnad. Het gaat heel goed met haar. Dat is waar we het voor doen natuurlijk!