Veerle (mama Veeris)

Veerle werd eind mei 2017 gespot op de hoek bij de rotonde bij Veeris. Brandmager maar duidelijk met pups ergens. Na drie dagen voeren, heb ik haar de vierde dag heel veel voer gegeven in de hoop dat ze met een volle buik naar haar pups zou gaan. En het lukte, ze liep zo naar haar zelf-gegraven kraamkamertje onder een grote golfplaat. Ik mocht niet dichterbij komen, en terecht. 

Elke dag ben ik naar mama Veeris gegaan en elke dag kwam ze wat dichterbij en begon ze me te vertrouwen. 

https://www.youtube.com/watch?v=NBrnRDehBDI 

Maar nog steeds had ik geen idee hoeveel pups ze had…

https://www.youtube.com/watch?v=NLZKsig0t14

En toen kon ik haar aaien en ging ze voor de kraamkamer liggen en kwamen de eerste drie kleintjes te voorschijn.

https://www.youtube.com/watch?v=KmwRtPtaxpk

Een paar dagen later vertelde de mevrouw dat de pups al aardig rond aan het hobbelen waren. Voor mij reden om ze mee te nemen naar een veilige plek. In de auto zat ze netjes achter in, naast de bench met haar pups.  Uiteindelijk dus toch vijf pups.

Veerle heeft haar pups liefdevol groot gebracht en ze zijn allemaal geadopteerd. Zelf bleek ze een schat van een hond te zijn! De meeste van haar huidproblemen verdwenen vanzelf door goed en genoeg voer en wat Nexguard. Ze heeft een tijdje op de sanctuary gewoond en is toen door een geweldig gezin op Curacao geadopteerd. Ze is daar een paar jaar heerlijk verwend en is vaak lekker gaan wandelen met haar nieuwe baasjes. Van de een op de andere dag was het tot een ieders verdriet plots voorbij… we vermoeden een hartaanval. Mamma Veerle zal altijd in ons geheugen blijven, ze was een schitterende en lieve hond. 

 https://www.youtube.com/watch?v=GecWel_eBpM