Posted on Jan 3, 2015

Sem is een stoere hond met een klein hartje. Hij is eenkennig en kan af en toe wat jaloers zijn. Hij vindt het heel erg als je boos op hem bent en wil het liefst dan snel alles goed maken en bij je zitten en kroelen.

 

Het Caracasbaai verhaal begint ergens in 2011. Bij Caracasbaai leven dan 4 honden. Carry (bruin), Betty (zwart) en Bruintje, 3 teefjes. En Cor, een licht bruin reutje. Ze hadden daar een prima leven. Ze kregen veel eten van de snack, een dame (T.E.) kwam ook 5x per week brokken en blik brengen, en Frank was hun “hoeder”. 
Cor en Bruintje waren mensvriendelijk en makkelijk te aaien en te vangen. Bruintje was gesteriliseerd en Cor heb ik laten castreren. Helaas waren Carry en Betty niet te vangen. 

carry

cor1 cor2

We hebben verschillende vang pogingen geprobeerd. Geduldig lokken, proberen in een bench te krijgen. Zelfs de vang actie waarbij de CITRO geholpen heeft (we mochten de honden in hun loods lokken) mislukte. Toen was Betty zwanger. 

betsy1

be be2

Ook zwanger was ze niet te vangen en uiteindelijk kreeg ze 12 pups. We hebben nog geprobeerd haar met de pups een bench in te lokken, maar uiteindelijk besloten we haar met rust te laten. Veel rust heeft ze niet gehad. Ze is de pups gaan verhuizen, er zijn pups overleden en verdwenen. Uiteindelijk na 7 weken hebben we 4 pups kunnen redden. Met dank aan F die geholpen heeft de pups te vangen en de pups gefosterd heeft. Daarna is voor alle 4 een lief baasje gevonden.

betsypup1 betsypup2 betsypup3 betsypup4 betsypup5 betsypup6 betsypup7 betsypup8

Toen werd het echt tijd om Betty te gaan vangen. Met slaappillen en doeken en bench is het uiteindelijk gelukt. Ze kon meteen de volgende dag voor sterilisatie.

bet

De dag daarna hebben we haar meteen weer vrij gelaten.

 

 

 

 

 

Met Cor is het niet goed afgelopen. Op een zondagochtend lag hij lekker op de stoep te slapen bij de ingang van het haventje. Ik was binnen op zoek naar Carry. Opeens gierende banden, een klap, een gil…………………. Een auto was met volle vaart de stoep op gereden dwars over Cor heen. Cor had een gebroken rug, sleeptje zich over de weg naar de overkant. Ik heb hem nog in de auto gekregen en naar de dierenarts gereden maar daar was duidelijk dat hij kansloos was. Cor is ingeslapen…………….   Ongelofelijk…………… Zo’n lieverd die rustig aan de kant lag te slapen, nooit een vlieg kwaad deed.   R.I.P lieve Cor.

cor3

In de tussentijd was Carry toch zwanger. Vangen lukte niet en ook haar hebben we met rust gelaten. Ze kreeg haar 8 pups onder een autowrak voor de ingang van het haventje. Niet de beste of rustigste plek. De volgende dag is ze gevangen………… SL heeft haar uiteindelijk kunnen pakken, niet helemaal ongeschonden en erg veel stress bij de jonge moeder. Carry kwam met haar 8 pups bij mij. Ze liet duidelijk merken dat ze niet aangeraakt wilde worden, maar de pups mochten we wel aanraken. Carry heeft rustig met haar pups 10 weken bij mij gezeten. In die tijd heb ik haar geen 1x aangeraakt. 

car carpup1 carpup2 carpup3 carpup4 carpup5

De pups hebben we bijgevoerd.

dr1 dr2 dr3 dr4 dr5 dr6 dr7dr10

Tot ze zelf konden eten.

et7 et6 et5 et4 et3 et2 et1

Natuurlijk dierenartsen bezoekjes, ontworming, entingen etc.

d1 d2 d3 d4 d5

Alle 8 groeiden als kool. Diesel (was de kleinste), Sem, Cai, Hummer ,Curly, Boem(de zwarte), Trixy en Dixy.

q1 q2 q3 q4 q5 q6 q7 q8 q9 q11 q12 q13 q14 q15 q16 q17 q18 q19 q21

gr

Voor alle pups werd een baasje gevonden. Alleen Diesel en Sem bleven een maandje langer omdat het baasje nog niet in zijn eigen huis zat. Maar toen………….. brak er parvo uit en Diesel en Sem kregen Parvo. Diesel overleefde het niet, Sem wel. Maar de adoptie ging niet meer door.  Sem bleef in huize DOG.

Sem is een keer geadopteerd geweest door een lief gezin die hem geweldig vinden. Maar Sem, eenkennig als hij is, koos de vrouw des huizes als zijn maatje uit. Man en zoon konden nauwelijks bewegen in huis want Sem begon meteen te grommen. Na 4 weken is besloten om Sem terug te brengen, voordat er ongelukken zouden gebeuren. En zo zit hem weer gezellig in huize DOG.

Sem1 (2) Sem1 aug014 Sem & Myra

Sem Sem 1 DSC01536 DSC01534 DSC01278 DSC01277 DSC01273 DSC01272 DSC01271 DSC00397 DSC00396 DSC00330

Sem 02 Sem 01