Rosy

Rosy werd voor het eerst gezien op Hato, waar ze veel langs de kant van de weg hupte op zoek naar wat te eten.

Myra Rauchbaar had haar al snel in de gaten maar zij Myra ook en de afstand bleef groot. Met elke dag een hapje voer en wat drinken werd het vertrouwen groter. Ook zag ze er natuurlijk steeds beter uit. We hadden geduld. Maar toen werd ze loops en kwam er wel wat haast. Het vangen ging niet heel makkelijk maar uiteindelijk zat ze in de bench.

Ze is meteen naar de dierenarts gebracht en ze was gezond, alleen had ze een tvt (een overdraagbare venerische tumor, ‘TVT’, is een natuurlijk voorkomende tumor die overgebracht wordt door gemeenschap van de ene naar de andere hond.) Omdat ze gezond was kon ze meteen aan de chemo. Helaas is een tvt besmettelijk dus Rosy moest de eerste weken in quarantaine, niet leuk maar helaas.

Alles is voorspoedig verlopen en al snel kon ze lekker dollen met de rest van de hondjes. Haar rechter voorpootje is kreupel. Daar steunt ze soms op maar meestal hinkt ze. En soms legt ze hem ook heel apart neer als ze gaat liggen. Ze lijkt er weinig last van te hebben.

Rosy is een lief, schattig hondje. Ze is heel petite en zachtaardig, maar ook pittig. Rosy vindt knuffelen en op schoot zitten het allerleukst.