Rebecca

Rebecca is een schatje, ze wil dolgraag bij je zijn, loopt steeds overal met je mee. Ze heeft een zware tijd achter de rug en haar gezondheid is nog niet goed. Maar ze is dankbaar voor elke aai en geniet daar intens van.  Rebecca is juni 2015 geadopteerd samen met grote vriendin Tanja.

Begin april werd stichting DOG gevraagd om te helpen bij het herplaatsten van een 6-tal honden. Het ging om een zeer vervelende en moeilijke huissituatie waarbij de eigenaar niet meer voor de honden kon zorgen. De oppassers van het huis wisten zich ook geen raad met de honden en dus zijn wij gaan kijken. Het ging om 6 boxers, 2 reutjes en 4 teefjes, waar mee gefokt werd.

Echter was 1 van de teefjes niet op dat moment ter plaaste daar zij door de politie in beslag was genomen omdat ze betrokken zou zijn geweest bij een bijtincident.

De 5 achter gebleven boxers zagen er slecht uit, reageerden agressief over het hek van hun veel te kleine hok.  Ze hadden ook al heel wat meegemaakt , waren mager en zaten vol wondjes en littekens.

Als eerste hebben we teefjes meegenomen om bij de dierenarts te laten controleren. Tanja was een wat oudere dame, die er moe en zwak uit zag. Zij is meteen doorgegaan naar een foster. Tara  was misschien zwanger dus snelle strilisatie was belangrijk. Zij is een week later gesteriliseerd en voorlopig terug gegaan. In die week zijn Sasha en Bruno geadopteerd en 3 weken later gesteriliseerd en gecastreerd.

Tara en Boef bleven bij de oppassers van het huis (voor bewaking) maar er is voer gekocht zodat ze genoeg tee ten zouden krijgen. Ze zijn behandeld tegen teken en vlooien en ze zijn geadopteerd en gaan binnen kort naar hun baasje.

De 6de boxer Rebecca zat dus vast van wege een bijtincident waar ze bij betrokken zou zijn. Samen met de advocaat hebben we ons ingezet om Rebecca vrij te krijgen maar zelfs nadat bleek dat ze “niet schuldig” was, moest ze nog opgesloten blijven voor een rassentest.

Uiteindelijk kregen we haar, 3 maanden na opsluiting, vrij. Ze was op sterven na dood. Broodmager, zwaar ondervoed en doodziek.   Ze  zit nu bij haar vriendin Tanja en na de nodige testen zijn we begonnen met haar behandeling. Ze is er slecht aan toe en als ze het redt, hopen we dat zee r niks of weinig aan over houdt.

Alle 6 de boxers zijn super lieve honden, die het liefst lekker aandacht krijgen, willen spelen en we weten  dat ze een superleven krijgen bij hun nieuwe baasjes.

Rebecca17 samen 03 Rebecca14 Rebecca11 Rebecca09 Rebecca04 Rebecca01 20150530_164136_1 20150530_084911 20150529_194530

 

Rebecca’s vriendjes:

Tanje slaapt Tanja04 Tanja03 Tanja02 Tanja tv Boxer Valery 07 Boxer Valery 06 Boxer Valery 05 Boxer Valery 03 Boxer Valery 02 auto

Vaardigheden

Gepubliceerd op

juni 13, 2015