Guusje (Bonam Snack)

Guusje behoorde tot een groepje honden die bij een snack in Bonam verzorgd werden op straat.  De honden deden het allemaal goed, en wachtten elke avond op hun bakje voer.

Echter, op een dag, leek Guusje wat ziek. Haar ogen leken grijs/blauw en het leek of zij niet meer goed kon zien. Helaas was Guusje niet aaibaar en dus ook niet makkelijk mee te nemen naar een dierenarts.

Maar voor Mirjan was het geen probleem. Terwijl Guusje werd afgeleid met wat voer, dook Mirjan boven op haar met een handdoek. Dat was wel even knokken (gillen, happen, schreeuwen van angst). Maar uiteindelijk in de bench gekregen en naar de dierenarts gereden. Daar is zij een nachtje blijven slapen en de diagnose was: zware karpattenziekte waardoor er een soort waas in haar ogen kwam.  Guusje ging mee naar Casa Bak, waar zij haar behandeling heeft gehad. Ook is ze gesteriliseerd.

Ze was toen al een tijdje uit de roedel daar en terug zetten voelde niet goed. Daarom mag Guusje bij stichting DOG blijven en is haar plekje in Casa Bak waar ze lekker stout mag zijn. Want stout is ze.

Mirjan schrijft over haar : Ze is super, hartstikke ondeugend, ze sleept met mijn schoenen, pyjama’s. tshirts. En ze speelt onwijs met Byron haar dikke vriend. Ze is altijd bij me in de buurt, slaapt het liefst naast mijn bed, maar aanraken….dat is echt nog een stap te ver. Ze mag lekker haar leventje leiden in Casa Bak, en daar heeft ze echt geen problemen mee geloof ik!

Guus010 Guus009 Guus008 Guus008 (2) Guus007 Guus006 Guus005 Guus004 Guus003 Guus002 Guus001

Vaardigheden

Gepubliceerd op

februari 8, 2016