Bones

Bones… zijn naam had hij te danken aan de werkelijk schokkende toestand waar hij in gevonden was… meer dood dan levend. Een grote, wat leek op een rashond, werd via FB door iemand aangemeld, of er iemand aub kon helpen. Omdat het bij de Sanctuary in de buurt was is er gelijk een vrijwilliger op zoek gegaan naar ‘Bones’, maar hij werd niet gevonden. Djoeke is aan het einde van de dag weer gaan zoeken en ja hoor, daar lag hij… achterin, onder de struiken… wat een geluk dat ze hem zag! Hij kon amper overeind komen, zo erg was hij verzwakt.

Bones leek verder ok, en moest eerst maar aansterken. Hij heeft veel geslapen en at kleine beetjes, meerdere keren per dag, eerst vloeibaar en licht en daarna meer en vast voedsel. 

Toen hij eenmaal wat was aangesterkt en enigszins normaal kon lopen – in het begin wankelde hij wat en ging weer liggen – bleek toch dat hij waarschijnlijk een heupincident had gehad. Helemaal goed liep hij namelijk niet. Claudia, van Kynomas,  heeft Bones Kynologische massage gegeven en een plan opgesteld om Bones weer zo goed mogelijk in fysieke conditie te brengen. Wat een voldoening om Bones dan te zien vertrekken naar een gouden mand in Nederland, WOW. Wat is er met deze kanjer meegeleefd en wat is hij van ver gekomen. 

Maar zo mooi eindigde het sprookje helaas niet… Bones werd ziek, dierenartsen wisten in eerste instantie niet wat hem mankeerde, maar het bleek xxx, een ziekte die ze oplopen van het eten van hagedissen. Bones heeft die strijd helaas niet gewonnen… wat een verdriet voor zijn nieuwe baasjes en voor iedereen op Curacao die zo met Bones had gewerkt aan zijn herstel. Dit had niemand zien aankomen en wat hadden we hem een geweldig leven gegund…