Cindy

In november 2013 kregen we meldingen binnen van een hond (teefje) met een grote “bal” onder haar staart. Een TVT (transmissible venereal tumor). Ze kreeg van veel mensen eten maar te vangen was ze niet. Verschillende  vrijwilligers hebben het geprobeerd maar Cindy liet zich niet pakken. Daarna leek ze een tijdje verdwenen. Totdat ze weer gesignaleerd werd en we vonden  dat er echt werk van gemaakt moest worden want de TVT werd steeds groter. Het plan was: op een zondagochtend vroeg naar Cindy zoeken en haar eten geven met een slaapmiddel en haar zo vangen. Nou dat mislukte gelijk, Cindy was ons te slim af en kende de steegjes van Otrobanda op haar duimpje.

Ook de tweede en de derde vangacties mislukten… zelfs een slaapmiddeltje gebruiken mislukte. Daarna ben ik weer een aantal keren geweest om worst te gooien. De clicker was ze bang van geworden, toch de associatie met “ ze komen me vangen”, jammer. Op naar plan 4! En u raadt het al… dat plan mislukt eigenlijk ook, maar na extra doorzetten lukte plan 4B zowaar!!! Uiteindelijk hebben we haar kunnen vangen met een kalmerend middel dat voor vuurwerk veel gebruikt wordt op het eiland. Het werkt pas na 4 tot 6 uur dus we zijn een paar keer op en neer naar de stad geweest voor deze slimme dame… eindelijk lag ze te slapen, op de clicker reageerde wel maar nauwelijks. Dus lasso om haar heen gedaan, ze probeerde uiteraard te bijten. Toen doek over haar heen en (al piepend) in de auto gelegd. Het is ook niet niks voor een hond die eigenlijk nooit vriendelijke contact met mensen heeft ervaren en altijd op straat heet rondgezworven. Gauw naar de dierenarts, waar gelukkig bleek dat Cindy geen hartwormen had, dat is voor ons altijd de eerste opluchting. Maar de TVT zag er niet best uit… die leek al aardig naar binnen gegroeid en de vraag is dan wat daar allemaal al is aangetast. Maar we hebben samen met Cindy ons beste beentje voorgezet en ze is na zes chemo’s van de nare TVT genezen. 

Het liedje wat de hele week door mijn hoofd ging, als ik aan Cindy dacht:

“Sometimes I run (als je me zag was je al weg),
Sometimes I hide (alle steegjes in Otrabanda kende je en ik inmiddels ook),
Sometimes I’m scared of you (nou dat ben je zeker, zelfs mijn auto herkende je van ver),
But all I really want is to hold you tight (ik hoop dat dat gaat lukken binnenkort),
Treat you right, be with you day and night (ik ga mijn best doen),
Baby, all I need is time (lieve Cindy, van mij krijg je alle tijd).

Helaas bleef Cindy incontinent maar ze is zo’n vrolijke, blije, lieve hond geworden. Cindy is een lieve dame die heel dankbaar en blij je elke dag weer begroet geniet elke dag van haar. Het liefst verleidt ze je tot een aaibeurt door voor je voeten te gaan liggen op haar rug.