Een drukke maand met veel adopties, een stel zieken, nieuwkomers en een prachtige documentaire.

Allereerst natuurlijk  de documentaire waar we super trots op zijn en blij, gemaakt door Karen Soeter en Monique van Dijk Amor, onze ambassadeurs. De documentaire laat zien wat wij bijna dagelijks meemaken als rescuers van honden. We hopen dat de film door iedereen gezien wordt en ter harte genomen wordt. Het is een vreselijk groot probleem en er moet echt iets aan gedaan worden, structureel.

Dank je wel Karen en Monique voor het maken van deze geweldige documentatie.

De nieuwkomers bij Stichting DOG:

Snuffy een klein zwart schatje, gevonden in een tuin in Mahuma. Hij leek even heel ziek te worden maar gaat nu goed.

 

Lora, een klein meisje, gevonden langs de kant van de weg en gelukkig naar de dierenarts gebracht waar ik haar kon ophalen. Ze is een vrolijke pup, alleen haar vacht slecht maar dat trekt wel bij.

Jerry werd binnen gebracht door iemand uit Tera Cora, hij was er slecht aan toe. Even leek het goed te gaan maar helaas was de doorstart te zwaar. Arm manneke we hadden het je zo gegund.

Ook Wim was een nieuwkomer en hij zag er prima uit, alleen heel veel vlooien. Maar na 4 dagen bleek hij parvo te hebben en veranderde van een een mooi manneke in een hoopje ellende en 24 uur na de diagnose heeft hij ons verlaten. Vreselijk veel verdriet en weer de confrontatie hoe kwetsbaar pups zijn.

 

Ook Kathy was een nieuwe meid, gevangen op Knipbaai. Ze was schuw en bang en boos. Maar na een paar keer was ze handelbaar. Wel kreeg zij ook diarree en de schrik zat er goed in dus meteen aan de prikken. Ze lijkt nu ok maar is wel wat stil en schuw. Daar gaan we aan werken.

Jo is gevonden, aangereden op de Sta Rosaweg. Hij heeft een halsband maar de eigenaar komt niet opdagen. Door het ongeluk is zijn voorpoot verlamd geraakt en sleept hij daarmee over de grond. Hij heeft geen pijn en speelt vrolijk met de rest. Zolang het zo gaat laten we hem lekker in de hoop dat zijn baasje hem zoekt.

Felicity is gevonden op de Milaweg en was zwanger. We hebben haar laten steriliseren. Gelukkig maar want er was van alles mis in haar buikje (vergroeit en vastgekleefd). Via een lieve dame die haar voerde is ze terug naar de eigenaar. Daar wordt ze in de gaten gehouden maar ze heeft het daar prima.

 

Onze stoere Iris is uit logeren bij Bowie. Dat is dikke pret, ze leert Bowie van alles. Na ook daar een periode van diarree gelukkig nu weer alles goed.

Onze Wendy is helaas ook ziek. Ze werd steeds magerder en at niks meer. We hebben allerlei onderzoeken gedaan maar niks gevonden. Het lijkt op spirocerca lupi dus daar wordt ze nu voor behandeld. En ze eet nu alweer een tijdje goed maar geen brokken. Wel blik, paté etc maar ze eet. helaas komt ze geen gram aan. Maar ze staat je weer kwispelend op te wachten dus we hopen dat we op de goede weg zijn.

En dan een heleboel adopties:

Beer die nu een geweldige plek heeft in Nederland en daar helemaal zijn energie kwijt kan en ontzettend veel aandacht en liefde krijgt

Siska en Sonja vertrokken samen

Bess had ook een prachtig plekje maar werd helaas ziek. Ook de dierenarts kon niks meer doen. Wat een verdriet, het was zo’n lieverd en de nieuwe baasjes waren al zo aan haar gehecht. Dag lieve meid, R.I.P.

Becca heeft een prachtig mandje gekregen. Lekker spelen meid, en geniet van de knuffels.

En ook Pasha heeft het helemaal naar zijn zin op zijn nieuwe plek met nieuwe vriendjes.

Snoopy en Bella gingen samen weg.

 

Tot volgende maand!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!