DOG sanctuary news 21 augustus

Er zijn weer 2 weken voorbij. Wat vliegt de tijd. We hebben niet stil gezeten bij DOG. Het terrein van de sanctuary is schoongemaakt. Dat wil zeggen, het is nu kaal en begaanbaar maar er moet nog heel wat echt schoongemaakt worden. Maar we kunnen nu goed zien hoe het terrein precies loopt en waar de rooi loopt.

 

 

En ook het oude vervallen schuurtje is afgebroken

 

We zijn ook druk aan het uitzoeken hoe we de crowdfunding gaan aanpakken maar dat is helaas nog niet zo makkelijk.  Curaçao blijkt op veel crowdfundingsites niet geaccepteerd te worden als land en op Nederlandse sites moet je in Nederland ingeschreven staan, dus dat wordt een lastige. Maar wij zijn niet voor 1 gat te vangen. En met het creatieve team Sabine, Rose en Claudia gaan we daar een oplossing voor vinden. We krijgen veel hulp en informatie van andere mensen en instanties.

Ook kwam de vraag hoeveel honden er straks in de sanctuary kunnen. Dat is best een lastige vraag. Ik denk dat dat afhangt van hoe goed de honden met elkaar op kunnen schieten. Als er ruimte genoeg is en hoop bewegingsvrijheid, en de honden niet op elkaar tenen trappen bij elke stap kun je er meer een plekje geven. Belangrijk is wel dat het een ‘no-cage/run free’ sanctuary wordt. Er komen wel 4 grote delen met elk een eigen container maar het speelveld is toegankelijk voor alle honden. Maar terug trekken in je eigen stuk is altijd mogelijk.

Gisteren heb ik mijn verjaardag daar met een paar mensen gevierd. Het was heerlijk om daar te zitten tegen zonsonderdag.  Ook alle reacties op FB, van mensen die mij prive kennen of via FB, maar die allemaal mij steunen en een warm hart toe dragen. De hondjes hebben echt een prachtige plek hier dus ik hoop dat we het snel DOG proof kunnen maken.

Vandaag zijn we met een paar honden daar gaan verkennen. De eerste hondendrol is gelegd en de hondjes waren doodmoe op de terug weg en hebben geslapen in de auto.

Het wordt een fantastische plek voor ze en ik hoop voor nog meer hondjes die straks een opvangplaats nodig hebben.

Blijf de FB volgen en de website, dan blijf je op de hoogte.