Een bijzondere maand is voorbij. Een maand met afscheid nemen, nieuwe liefdes, mooie actie en sommige hondjes als filmster.

We kregen deze maand super gezellig bezoek van Karen Soeters, Monique van Dijk en Gini Faber. Zij maken een documentaire over de zwerfhondjes van Curaçao. Ze willen graag het vreselijke leed laten zien wat de hondjes hier vaak meemaken maar ook de inzet van vrijwilligers en stichtingen die er allemaal aan meewerken het dierenleed tegen te gaan. Als de documentaire klaar is komt hij op ANIMALS TODAY  te staan.

( https://www.animalstoday.nl/ )

Een geweldige site met heel veel dieren-nieuws! Wij danken Karen, Monique en Gini voor hun tijd en energie die ze steken in deze documentaire want er mag best naar buiten eens duidelijk een beeld gepresenteerd worden wat een dierenleed er op Curaçao is.

   

Nog geen paar weken later gingen er een aantal parlementariërs samen met platform dierenwelzijn Curacao, rondrijden om wat plekken te bekijken waar dieren gedumpt worden. Hopelijk zal deze publiciteit een begin zijn van de bewustwording en daar uit volgend de aanpak van dierenleed.

Jar heeft een prachtig filmpje gemaakt van het bezoek.

 

Afscheid moesten we nemen van Debby. Debby is naar Nederland en heeft daar een grandioze plek bij een Spaans vriendje. Haar nieuwe baasjes zijn super lief en ze voelde zich meteen al helemaal thuis.

 

Ook hebben we afscheid genomen van Tammy. Tammy vond het heel spannend om geadopteerd te worden. Ze woont in een prachtig huis aan zee, en heeft een nieuw vriendje Billy. Maar daar moest ze even aan wennen. Gelukkig gaven haar baasjes haar lekker de tijd en het resultaat zie je.

 

Ook Nala en Nash zijn samen naar hun gouden mandje vertrokken. Heerlijk samen zodat ze kunnen spelen en ravotten. Je zal maar een bofhond zijn!!!!!

En deze maand nemen we ook afscheid van onze lieve dierenarts Meente Schijf……………….  wat zullen we haar missen…….. maar we wensen haar natuurlijk super veel succes in haar nieuwe baan in het koude natte Engeland. Dank je wel Meente voor altijd er zijn als we je nodig hadden, alle begrip en steun en de gezelligheid.

En dan het verhaal van mama Veeris. Gespot op de hoek bij de rotonde bij Veeris. Brandmager maar duidelijk met pups ergens.

    

Na 3 dagen voeren, heb ik haar de 4 de dag heel veel voer gegeven in de hoop dat ze met een volle buik naar haar pups zou gaan.  

En het lukte, ze liep zo naar haar zelf-gegraven kraamkamertje. Ik mocht niet dichterbij komen, en terecht.

  

Elke dag ben ik naar mama Veeris gegaan en elke dag kwam ze wat dichterbij en begon ze me te vertrouwen.

Ik had nog steeds geen idee hoeveel pups ze had.

En toen kon ik haar aaien en ging ze voor de kraamkamer liggen en kwamen de eerste 3 kleintjes te voorschijn.

Een paar dagen later vertelde de mevrouw dat de pups al aardig rond aan het hobbelen waren. Voor mij reden om ze mee te nemen naar een veilige plek. In de auto zat ze netjes achter in, naast de bench met haar pups.  Uiteindelijk dus toch 5 pups…………………

Nu even wennen aan de nieuwe plek.

 

Natuurlijk zijn we blij dat ze veilig is en dat we haar pups kunnen helpen verzorgen. Ook Veeris zelf heeft wat aandacht nodig, slechte huid en zo mager. Ze zal een hartworm-test moeten krijgen en dan aan de heartgard. En ze krijgt een echte naam: VEERLE

De pups moeten ontwormt en straks ingeënt.  Wie helpt mee met de  kosten? Wie wil de OAB worden Veerle?

Misschien een donatie meteen combineren met de geweldige actie die we hebben. Doneer 50 euro en win een 2 weeks verblijf in het Panache resort helemaal gratis!!!!! www.panache-resort.com

Voor meer informatie kijk op DOG-FB.

 

 

En we zoeken nog een super lief baasje, een gouden mandje, een forever-home voor…………

Emma      

 

Thirza          

Nick     

 

Niels    

Mooie Noëlle  

Stoere Rens 

 

Lieve Dolfje   

En er zijn nog meer hondjes in huize DOG die graag een gouden mandje met een lief baasje in een for-ever home zouden willen………………………..

We willen wederom onze donateurs, sponsors en OABers heel hartelijk danken voor hun steun en vertrouwen. Heeft u geen persoonlijke PM ontvangen (foto van 1 van de DOG-hondjes) laat het dan even weten via een PM.

En dan eindigen we dit nieuws met wat goede raad van Loesje……… bedankt voor het lezen en delen mag!!!  Graag zelfs!