AFSCHEID

De maand februari begon heel slecht. We hebben afscheid moeten nemen van Ziggy en 2 dagen later van Ascha (geen DOG hond maar mijn eigen hond). Twee schatten van honden die al een hele tijd bij mij in huis waren.

   

Dit waren hele zware dagen voor mij. Beide lieverds zijn gecremeerd en hun as is uitgestrooid bij de bloemen onder de herdenkingsmuur die ik gemaakt heb. Op deze muur staan alle namen van hondjes die in huize DOG afscheid genomen van het leven. Of ze nu jaren lang hier verbleven of maar 1 nachtje, hun namen zullen altijd bij mij blijven.

Het verhaal van Ziggy en Ascha kun je lezen als je op hun naam klikt.

DEBBY

Debby en Iddy werden beide gebracht door vakantiegangers die ze langs de kant van de weg gevonden hadden.  Iddy was er slecht aan toe maar ook Debby was heel erg zwak. Beide hebben we een kans gegeven maar van Iddy hebben we de volgende avond afscheid genomen. Die was zo zwak.

Toen kwam de achtbaan met Debby. Ze wilde niet eten, en dwang voeren was zo zielig maar we hebben doorgezet. En samen hebben we ziek op bed gelegen.

Na een paar dagen begon ze stukjes wit brood te eten en toen leverworst. En langzaam hebben  we haar eet keuzes uitgebreid. Ook haar staartje ging weer kwispelen. Wat heb ik hem af en toe geknepen, maar madam doet het goed. Eet lekker brokjes en af en toe blik met brokjes. Komende week gaan we voor controle weer naar de dierenarts en dan hopen we snel aan de entingen-reeks te kunnen beginnen.

Het verhaal van Iddy en Debby kun je lezen als je op hun naam klikt.

DINO, DOBBER en DOMMEL

Het 3-tal heeft rabiës en chip gekregen

De komende week gaan we de gezondheidsverklaringen en de reispapieren halen. De benches staan klaar en 10 maart is het zo ver. Maar tot die tijd genieten Dommel en Dobber nog bij Diny en Dino nog van zijn vriendjes in huize DOG.

GINGER

Ook is Ginger naar huize DOG verhuisd. De eigenaar van de weggelopen en verdwaalde Ginger, wilde  haar niet terug en bij de foster was ze helemaal opgeknapt en bijgekomen. Nu heeft ze hier voorlopig een plekje tot er een lief baasje voor haar komt.

Ginger is een lieverd maar schrikt van alles, elk geluidje of onverwachtse beweging. Het beste kan hij bij een baasje die verder geen honden hebben of hele rustige honden. Het liefst ligt Ginger lekker naast je en loopt een beetje achter je aan door het huis.

PUPPY PARADISE

Puppy paradise kon wel even wat aandacht krijgen. Samen met Diny zijn we maar eens goed aan de slag gegaan. Opgeruimd en daarna geverfd. Fien paste op de hondjes. Geweldig zulke vrijwilligers!!!!! Het ziet er weer strak uit, en als de hondjes nu tegen de muren gaan liggen is het niet meer zo smoezelig.

HALSBANDEN

Yentl van Dima&Co heeft speciaal voor DOG prachtige halsbandjes gemaakt voor kleine hondjes. De halsbanden zijn allemaal uniek, met de handgemaakt en super kleurrijk.  Er zijn er maar 30 en u kunt ze kopen bij MOM&CO / HIP lifestyle in Promenade. De opbrengst is voor de hondjes van DOG en OP=OP.

OPERATIES

En op de laatste dag van deze maand zijn Benjamin en Dolfje gecastreerd en Guusje en Saartje gesteriliseerd. Alle 4 tegelijk in de auto. Ze hebben zich voorbeeldig gedragen. Guusje gaat nu even paar daagjes weer terug in haar kamer op haar oude vertrouwde plekje en de anderen wilden meteen in hun lekker eten.

KORT NIEUWS

Soms heb je na een lange dag even een knuffel nodig. Nou die krijg ik hier genoeg. Hier een dikke knuffel van Mozart XXXX

Margy, Jack en Dissy en in de mand achter de gasfles ligt Kenny nog. Lekker stel bijelkaar. Meestal liggen Jack en Kenny bijelkaar.

   

Guusje heeft het niet gedaan hoor!!!  Verkeerde plek, verkeerd moment, toen er net een foto gemaakt werd.

Gaat u voorgoed naar NL en heeft u handdoeken en lakens die u wegdoet?  Beer weet er wel raad mee. In huize DOG zijn wij er heel blij mee.