Het maandoverzicht van DOG, januari 2017

DDDDD

Dommel, Decky, Dino, Daniel (nu Dobber) en Daisy (nu Pika) hebben allemaal hun gouden mandje gevonden.  Daisy woont er al, Decky gaat komende week en de andere 3 gaan begin maart naar Nederland. Wat een bofhonden!!!!  Dommel en Daniel gaan bij Diny logeren en Dino gaat Guusje gezelschap houden.

ASCHA

Slecht nieuws over Ascha, 1 van mijn eigen honden die al ruim 6 jaar bij mij woont. Ze liep al een hele tijd mank en pijnstiller en rust hielpen niet. Ook met prednison werd het niet veel beter dus uiteindelijk een foto laten maken. Dat was een hele klus want Ascha is doodsbang en gaat liggen en werkt helemaal niet meer mee, dus werd het 25 kilo sjouwen. De uitslag van de foto was slecht. Botkanker met uitzaaiingen. Niets meer aan te doen. :'(    Dat is even slikken.  Nu dus proberen haar laatste tijd bij mij zo aangenaam mogelijk te maken. Ze wil nog wel steeds even naar buiten maar verder ligt ze lekker onder het bed waar ze altijd ligt. Ze eet graag alleen staat ze dan dus met haar poot hangend op de grond.

Ze krijgt elke dag pijnstillers. Zolang ze nog okee lijkt, verwen ik haar. Maar als het niet meer gaat krijgt ze een waardig afscheid.

ZIGGY

De andere zieke in huize DOG is Ziggy. Ziggy haar achterpoten waren zwak en ze kon bijna niet meer opstaan. Ik besloot om haar spieren te trainen door te gaan zwemmen.

Maar er blijkt heel wat anders aan de hand te zijn met Ziggy. Ze had diarree (giardia) en na een kuur hield de diarree niet op. Er was echter geen giardia meer. maar ze wilde niet meer eten en na 5 dagen niet eten en wel elke dag medicijnen spuiten, was ze zo mager. Ze was zo ziek. Rijst met kip, gehakt, blik, brokken, niks wilde ze. Op vrijdag wilde ze ineens een stukje brood en zaterdag begon ze te eten. Nu heeft ze 2 dagen gegeten en haar medicijnen in pilvorm gekregen.  Ze lijkt de goede kant op te gaan, maar er is nog steeds diarree en ze blijft brand mager.  Duimen duimen duimen, dat ze de kracht heeft zich hier door heen te slaan.

GUUSJE

Guusje gaat goed. Ze is een vrolijk en speels hondje. Toch is ze ook erg kwetsbaar. Ze is nu 2x gebeten en ik vermoed dat dat Rover is geweest maar het kan ook een combinatie zijn van een paar bij elkaar. Rover en Rayan en Remy zaten bij de puppy’s maar werden te groot. Samen met Jack en Kenny en Dissy en Mozart en Margy zijn ze de schuur-roedel geworden. Helaas waren Kenny en Jack ineens niet aardig tegen vooral Rover maar ook Remy en Rayan kregen er van langs. Remy en Rayan hebben nu de tussenkamer en spelen bij de voor-roedel (dit is allemaal als ik niet thuis ben want dan zitten ze in groepjes) en Rover die toch een behoorlijke opdonder had gehad, is terug naar de puppy’s gegaan. Dat ging een tijdje goed maar hij voelt zich nu best groot en stoer en sterk en dat heeft Guusje gemerkt. Rover zit nu bij zijn broers en in de grote roedel gaat het goed.

   

Guusje blijft even lekker op haar kamertje en als Decky straks weg is krijgt ze het rijk alleen achter met Dino, allebei 2 zachtaardige hondjes die het denk ik prima gaan doen samen.

MARGY

Margy is steeds dapperder. Ze komt stoer het huis binnen lopen, en durft zelfs al een koekje uit mijn hand te jatten (foei). Maar naar je toe komen en knuffelen is er niet bij. Samen met Mozart zitten ze lekker achter bij de schuur. Haar terrein en daar is zij de koningin.

  

Kattenrescue

Ook deze maand een hele dag bezig geweest met 3 kittens redden, die ik toevallig in de knoek hoorde. De eerste 2 waren makkelijk alleen zaten ze los in mijn auto waarop grijsje besloot in mijn dashboard te gaan zitten. Met de gevangen zwarte (en hulp van Thea van Alle Hadoc) de andere zwarte gelokt en die liep de vangkooi in. Toen s avonds thuis grijsje uit mijn dashboard gelokt met een youtube filmpje met kitten gemiauw.

 

WESS

Wess (Wendy pup) is terug in huize DOG. Hij is een zeer speelse enthousiaste reu die een baasje zoekt die lekker veel met hem wel wandelen en stoeien en spelen. Wess zit bij een foster en bij zijn broer Spike. Daar heeft  hij het heerlijk maar daar kan hij niet altijd blijven.  Wie geeft Wess zijn gouden mandje?

 

JANIS

Janis (de moeder van o.a. Jack) is nog steeds in huize DOG. Ze is vreselijk schuw, al kent ze nu al aardig de routines en waakt goed als zij maar achter een gesloten hek staat en er niemand bij haar kan komen. Aaien wil ze niet maar als er geen mensen zijn speelt ze lekker met de anderen.

 

 

TER ADOPTIE:

Rens en Saartje en Dolfje en Kenny en Jack en Dissy, Tico, Mozart en de R-broertjes.

Super leuke hondjes die nog steeds een baasje zoeken.

Rens een stoer stevig manneke, lekker speels maar ook een heerlijke knuffel. Heeft zijn hoofdje gestoten en een grote buil op zijn koppie.

Saartje wordt een prachtige stevige grote meid.

Dolfje is een heel slank hondje met een super lief en warm karakter.

Kenny is een prachtige zwarte grote hond. Niet half zo stoer als hij eruit ziet. Moet wennen aan anderen maar is dan een knuffelhond. En Jack is ook een stoere met een klein hartje.

Dissy is een lieverd, speels en wil het zo graag goed doen en dan een knuffel en een compliment krijgen.

Mozart is een hond met een rustig karakter, erg op zich zelf en zal blij zijn met een plekje waar het wat rustiger is en waar hij meer aandacht krijgt.

Tico een brok energie die een baasje zoekt die graag met hem wil gaan wandelen. Hele einden rennen en wandelen.

Rayan, Rover en Remy 3 zeer speelse broertjes zoeken een grote tuin waar ze heerlijk achter elkaar kunnen rennen.

En binnenkort een zeer leuke verrassing van Dima & CO  Hou onze FB in de gaten of volg ons op instagram.