Steriliseren……………waarom? oooooooooooooooooooh   en aaaaaaaaaaaah foto’s!

56Kyla en janis klein

Waarom je hond laten steriliseren (of castreren)?  Ik denk dat nu al heel veel mensen het verhaal weg klikken met de gedachte: oh dat weet ik al. En je hebt gelijk JIJ weet dat waarschijnlijk al. Maar zoveel mensen weten het niet of weten het wel maar doen het niet.

Op het ogenblik zijn er op Curacao ontzettend veel mensen bezig met het bewust maken van het enorme belang van sterilisatie. De honden (en katten ) populatie is belachelijk voor zo’n klein eilandje.

Toen ik stichting DOG begon was mijn doel: hondjes die niemand wil op te vangen,hondjes die niet meer geadopteerd zouden worden. Pups vielen daar natuurlijk niet onder. Iedereen wil pups. Inmiddels heb ik er heel wat bij geleerd. Ja iedereen wil pups, zo schattig!!

 

Op de foto’s van de St Cruz pups(5x), de Louise pups(4x), Alex pups(5x), de Manja (4x) pups en nu Kyla (6x)en Janis (4x)pups komen stapels PM’s binnen: ach wat schattig mag ik er 2?  (en dan graag gratis en volledig ingeend en ontwormd graag)

TWEE?????  Twee puppy’s, dat zijn over 6 maanden 2 honden en over een jaar 2 volwassen honden. Die alle zorg en kosten met zich meebrengen, naast alle tijd en aandacht die ze vragen en het geduld als ze weer van alles kapot hebben gemaakt. Een pup is maar 1 jaar een pup en al gauw niet meer schattig. En dan?? Dit……………………….

37Kyla en janis klein

Toch ben ik afhankelijk van de “ oh wat schattig” plaatjes (zie straks hier onder) want ik kan deze pups niet allemaal hier houden.  Pups horen niet in een huize DOG maar ik kon ze ook niet op straat laten (of in die tuin van dat baasje die geen geld heeft om de moederhond eten te geven en al helemaal geen geld heeft voor de ontworming en entingen van pups). Ja ik post de “ oooh” en de “aaaah” foto’s maar ik zie ook de ellende.

Hoe kan ik nee zeggen tegen de  moederhond die met een TVT naar binnen is gebracht met haar 4 pups. Met haar TVT besmet ze de hele buurt.

Louise pups tel (6) Louise 04

Hoe kan ik nee zeggen tegen een doosje met 5 piepkleine pups die op het strand achter gelaten worden en daar in die doos dood zouden gaan van honger en dorst

st cruz pups in doos 2

Hoe kan ik nee zeggen tegen 5 speelse jonge levendige pups die in de knoek zitten naast een drukke weg en gedoemd zijn dood gereden te worden

Alex pups 6 feb (5) Alex pups 6 feb (9)

Hoe kan ik nee zeggen tegen 4 kleintjes die met een moeder in een leegstaand huis zitten en waarvan de overburen zeggen dat de eerdere nestjes allemaal platgereden zijn.

Dominqiuto 6 mrt 16 (2) vangen 6 mrt 16 (5)

Hoe kan ik nee zeggen tegen een agressieve brand magere moeder die 6 pups onder een struikje in een tuin heeft gekregen. Tepels tot schaafwonden toe kapot.

4Kyla en janis klein 53Kyla en janis klein

Hoe kan ik nee zeggen tegen de dochter van die agressieve moeder, ook met 4 pups van 1 dag oud,die doodsbang en nog magerder is(omdat haar agressieve moeder de left-overs rijst pikt en ook haar pups).

34Kyla en janis klein 33Kyla en janis klein 32Kyla en janis klein

 

Kortom dilemma.  Dweilen met de kraan open, ik weet het. Als deze mama honden gesteriliseerd waren geweest, had ik deze oooh en aaah foto’s niet hoeven plaatsten. Maar gelukkig zijn er van deze pups oooh en aaaah foto’s , want van veel pups zijn er geen foto’s en die sterven een gruwelijke dood in de knoek, waarop de moeder na 6 maanden weer pups krijgt. En als ze het overleven zijn zij na 6 maanden de pineut voor zwangerschap.

Er zijn ZOVEEL honden op het eiland, neem aub geen nestje omdat u het zo schattig vindt. Er zijn zoveel schattige puppy’s , neem die dan 8 weken in huis als foster!

Wat zou het mooi zijn als we wijk voor wijk op Curacao, de honden zouden kunnen inventariseren, registreren en een lijst opmaken hoeveel castratie en sterilisatie er moeten gebeuren in die wijk en de volgende maand meteen die allemaal aanpakken. En zo elke 2 /3 maanden een wijk aanpakken. En dan liefst ook chippen en registreren. Maar ja ……………………….. geld , geld , geld…………………..  grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Dus ik ga voor Kyla en Janis haar pups een baasje zoeken en voor de Alex pups, de Manja pups en de laatste st Cruz pup. En dan zeg ik niet :  Kijk die zijn toch allemaal goed terecht gekomen, wat is het probleem!  Dan zeg ik : GELUKKIG hebben deze een plekje maar ik hoop dat iedereen zich realiseert wat deze moeders hebben doorgemaakt, bevallen op vreselijke plekken, in de hitte zonder eten en water, pups die gedumpt zijn in doosjes of in de knoek, aan hun lot overgelaten. Er is niks schattigs aan, echt neem het van mij aan.

En ik wil nog een stap verder gaan: Help alsjeblieft anderen met hun honden. Er zijn zoveel mensen die het alleen niet kunnen, niet weten of de mogelijkheid niet hebben. En zeggen: dan hadden ze maar geen hond moeten nemen werkt op Curacao niet. Loop eens een wijk in en kijk eens wie er hulp nodig hebben.  Al help je maar 1 hond, dat is dan weer ik-weet-niet-hoeveel-puppy’s.

En dan nu een heleboel aaaaaaah en oooooooh foto’s , want  ik moet toch goede baasjes hebben die verliefd worden maar wel weten dat het een 15 jaar lange verantwoordelijkheid is.!!

52Kyla en janis klein 51Kyla en janis klein 50Kyla en janis klein 48Kyla en janis klein 47Kyla en janis klein 46Kyla en janis klein 45Kyla en janis klein 44Kyla en janis klein 43Kyla en janis klein 42Kyla en janis klein 41Kyla en janis klein 38Kyla en janis klein 39Kyla en janis klein 40Kyla en janis klein 31Kyla en janis klein 26Kyla en janis klein 27Kyla en janis klein 29Kyla en janis klein 30Kyla en janis klein 25Kyla en janis klein 24Kyla en janis klein 23Kyla en janis klein 22Kyla en janis klein 16Kyla en janis klein 18Kyla en janis klein 19Kyla en janis klein 20Kyla en janis klein 15Kyla en janis klein 14Kyla en janis klein 13Kyla en janis klein 12Kyla en janis klein 9Kyla en janis klein 10Kyla en janis klein 5Kyla en janis klein 1Kyla en janis klein

Mirre en Mikey01 Mikey 001 Mandy02

Verdi Mozart Straus Dani1 30speelbakklein 17speelbakklein 58Alex Louise klein