Huize DOG is een opvang voor hondjes die geen of weinig kans hebben geadopteerd te worden omdat hun gedrag “anders ” is of omdat ze lichamelijk niet perfect (meer) zijn.

Helaas zitten er in huize DOG op het ogenblik ook heel veel hondjes die best naar een for-ever-home kunnen.

Bijv de pups, klaar voor hun eigen plekje.

Verdi Straus Mozart Lieve Dani1 Beethoven

Maar ook de wat oudere “pups”  willen graag een eigen baasje:

Tea Leo Ice

En dan zijn er volwassen honden, ieder met hun eigen karakter:

Winny en Tummy Swissy Suby Myra Gino

En binnenkort zoeken deze hondjes ook hun gouden mandje

Pip Louise Esra

 

En de Manja -pups zijn binnekort ook klaar voor adoptie.

Er vroeg laatst iemand mij: wat moet ik doen om een DOG-hondje te adopteren? Wat zijn de kosten?

Ik heb dit geschreven:  Je moet zeker weten dat je de hond zijn/haar hele leven (en dat kan wel 15 jaar zijn) heel goed zal verzorgen. Naar de dierenarts zal gaan. Binnen met oud en nieuw en droge plek met regen. Niet aan de ketting. De pups worden groot, ze blijven geen schattige kleine hondjes.  Ik wil graag zien waar de hond gaat wonen en ik mag controleren of er goed voor hem of haar gezorgd wordt. Als hij 6 maanden is moet je hem castreren en/of  haar laten steriliseren want er mag niet gefokt worden met de hondjes. Je mag hem niet aan iemand anders geven. Heel veel regels maar het zijn mijn kinderen en ik heb er alles voor over ze een zogoed mogelijk plekje te garanderen.

Ik snap dat veel mensen denken: nou nou, wat een regels, of misschien:wat een wantrouwen. Maar ik denk dat een echte dierenliefhebber denkt: wat goed dat ze dat eisen bij een adoptie. Een hond in huis halen is een hele verantwoordelijkheid, ben je daar bewust van!!!

f67116db3cffb3e63777554cf92c5a6f

Kijk op de website naar de verhalen van al deze hondjes. En wil je meer informatie, stuur een mail naar info@stichtingdog.org

afvd