Ik wil jullie voorstellen aan Teddy. Een oude heer die heel wat mee heeft gemaakt en heel wat tegenslagen heeft gehad.Teddy werd opgemerkt in april 2011 en bij carf gemeld door een mevrouw die hem al een paar keer had gezien op de Teddy Rooseveltweg bij een snack en het niet kon aanzien hoe dit hondje eruit zag. Ik ben gaan kijken en dit is wat ik zag:
Teddy was een hoopje ellende en schuw, dus vangen zou niet makkelijk worden langs die drukke weg. Maar niks bleek minder waar. Toen ik de volgende dag met mijn bench daar kwam aan lopen, helemaal in de veronderstelling dat ik dit dagen zou gaan doen om Teddy te laten wennen aan eten pakken uit een bench, liep Teddy zo de bench in om het worstje te pakken en kon ik zo het deurtje weer dicht doen. Gepiept in 1 minuut. Maar daar stond ik, hoe kreeg ik nu die bench in mijn auto? Gelukkig durfde een aardige dame die uit de botica kwam, mij te helpen en met Teddy in de auto op naar de dierenarts.  Teddy bleef in eerste instantie rustig maar toen ik hem bij de dierenarts eruit wilde halen, werd mij dat niet in dank afgenomen en …..hap, in mijn hand.Teddy had zware demodex (puppyschurft) en had maar 1 oog.  Hij moest wekelijks gewassen worden en kreeg ontworming etc.
De dame die de melding had gedaan wilde Teddy graag verzorgen, dus Teddy ging naar haar en we dachten eind goed al goed.Maar helaas (en bij toeval) kwamen we er na een jaar achter (maart 2012) dat het niet goed ging met Teddy. Hij zat schuw en bang in de hoek van de tuin. De mevrouw kon hem niet goed behandelen omdat hij bang was en ook medicijnen geven lukte niet. Teddy is toen bij mij terecht gekomen. Maar Teddy was bang en boos en teleurgesteld en verdrietig.
Teddy heeft hartwormen. Heeeeeel lastig zeker op die leeftijd want de hartworm behandeling die jongere honden krijgen is voor hem geen optie. Teddy krijgt de zogehete slow kill behandeling. Om de 3 maanden moet hij een maand op de doxy en de prednison, hij krijgt wel steeds heartguard zodat nieuwe heartworm-eitjes geen kans krijgen. Maar de volwassen wormen moeten vanzelf doodgaan en afgevoerd worden.
Once your dog has heartworms you have two options- treat it with the traditional Immiticide injections, or go the alternative route with the “slow kill method”.

“In cases where arsenicals are contraindicated and the animal’s overall condition makes standard adulticidal therapy impractical, the use of a monthly ivermectin-based heartworm preventive along with doxycycline could be considered. It has been reported that ivermectin and doxycycline administered periodically over 36 weeks resulted in a 78% reduction in adult worm numbers. Moreover, microfilariae from dogs treated with doxycycline that were ingested by mosquitoes developed into third-stage larvae that appeared to be normal in appearance and motility, but these larvae were not able to develop into adult worms, thus negating the risk of selecting for resistant strains. The administration of doxycycline at 10 mg/kg BID for a 4 week period every three to four months should eliminate most Wolbachia organisms and not allow them to repopulate.”
Ook zijn we de behandeling van zijn huid gaan aanpakken, maar dat was niet makkelijk. Na maanden wassen leek hij even op te knappen maar ineens was er een grote tegenslag. Zijn huid begon te jeuken en hij krabte zich zelf helemaal tot bloedens toe kapot. Het was een drama en we konden er niet achter komen wat het was.
teddy6 teddy5 teddy4 teddy3 teddy2 teddy1
Gelukkig kwam er hulp uit NL en met een speciaal drankje (niet eens echt voor honden heb ik begrepen) knapte Teddy zienderoog op. Hij begon te lopen, te eten, naar buiten te gaan en zelfs te spelen.
teddi4 teddi2 teddi1 reddi3

Picture

Soms heeft Teddy last van zijn bulten, die ontsteken dan en dan moet hij even aan de antibiotica maar gelukkig is dat de laatste tijd niet meer voor gekomen.

En dit is Teddy nu, een oude lieve eenoog, die nog steeds waakt, heerlijk op een kussen kan liggen spelen, geniet van zijn eten maar ook heel erg geniet van lekker stoeien op bed.
Picture

%CODETeddystoeien%

En wie weet wordt Teddy nu toch geadopteerd, al is het op afstand

Foto

…………………………………………..Update………………………………………………………………. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
TEDDY IS OP AFSTAND GEADOPTEERD
DOOR MAGNUS TRUST N.V.
Nu lekker genieten Teddy!!!!!!!!!!!